Bakkerijtje zus van Iris

Eind september schreven we dat nadat Iris haar biologische vader overleden was we aan het nadenken waren hoe we de oudste zus van Iris konden helpen om zelf een inkomen te verdienen. Deze oudste zus houdt van bakken en koken en hoopt hier meer mee te kunnen doen.

We hebben met verschillende mensen gesproken en hebben besloten om haar te helpen met het opzetten van een bakkerijtje waar geen oven voor nodig is. Een oven kopen is erg duur en als deze na verloop van tijd kapot gaat of aan vervanging toe is dan is dit een te grote investering waardoor haar bakkerijtje waarschijnlijk ophoudt te bestaan.

In de afgelopen tijd hebben we verschillende recepten opgezocht en uitgeprobeerd van producten waar geen oven voor nodig is. Ook hebben we een cursus ontwikkeld waarin de recepten, prijsbepaling, sparen, hygiëne en het aantrekkelijk verkopen van je product aan de orde komen. We hebben naast de zus van Iris nog vier andere vrouwen uitgenodigd om ook wekelijks op de cursus te komen.

Vorige week was de eerste cursus en het was erg gezellig en leerzaam. Aan het eind van de ochtend gingen de vrouwen vol zelfvertrouwen met hun eigen gemaakte producten naar huis, om deze ‘s middags te gaan verkopen. Sommige vrouwen hadden mooie complimenten gekregen voor hun producten.

Voor het geven van de cursus en de startmaterialen voor het opzetten van het bakkerijtje zijn we nog op zoek naar sponsors. Als u wilt sponsoren kunt u uw gift hier online doneren of overmaken op bankrekeningnummer: 1114.80.035 t.n.v. stichting Sparrow te Oldekerk o.v.v. Project Kleine Bedrijven.

Eerste les: polvorones

Inpakken polvorones voor verkoop

 

One Comment on “Bakkerijtje zus van Iris

  1. Leuk om die foto’s te zien! En mooie nieuwe look heeft jullie website gekregen! Was vast wel weer heel wat werk. Tot snel op skype!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *