Presentatie over ons leven in de Filippijnen

Presentatie over ons leven in de Filippijnen

Zaterdag 11 mei zullen wij in Ons Centrum van de Ichthuskerk in Oldekerk een presentatie houden over ons leven en werk in de Filippijnen. Door ons persoonlijk verhaal te begeleiden met foto’s en filmpjes hopen wij een indruk te geven van hoe het leven in de Filippijnen was. Ons werk met stichting Sparrow zal uitgebreid aan de orde komen alsmede de huidige situatie en toekomst van Sparrow. Iedereen is welkom. Er is ruim tijd voor vragen en opmerkingen. Hopelijk tot ziens in Ons Centrum!

 

Wanneer: Zaterdag 11 mei 2013

Waar: Ons Centrum van de Ichthuskerk, Eekebuursterweg 9, 9821 PA Oldekerk

Tijd: 19.45 uur inloop, 20.00 uur start

Voor wie: Iedereen

De laatste dagen in de Filippijnen

Laatste dagen in de Filippijnen

De laatste dagen in de Filippijnen zijn voor ons aangebroken. Aanstaande zondag vliegen we naar Nederland en maandagochtend 11 februari om 6.55 uur landen we op Schiphol! De kinderen kunnen niet wachten. Elke ochtend is de eerste vraag of we nu naar Nederland gaan. We kijken er allen ontzettend naar uit en we hebben zin om alle vrienden en familie weer te zien.

De eerste dagen zullen we doorbrengen bij Ellie haar ouders in Oldekerk. Daarna weten we het nog niet. We moeten weer helemaal opnieuw beginnen en willen daarom nu alvast aan u vragen om aan ons te denken als u dingen over heeft om een huis mee in te richten.

 

Stichting Sparrow

De laatste paar weken hebben we het druk gehad om hier alles af te sluiten. We zijn ontzettend blij dat stichting Sparrow in de Filippijnen blijft bestaan. Een Amerikaans echtpaar neemt de leiding over van Sparrow in de Filippijnen. Wij zullen ons vanuit Nederland blijven inzetten voor de stichting. We zullen binnenkort op de blog van Sparrow hen en hun kinderen aan u voorstellen.

 

Biologische familie Iris

Af en toe hebben wij contact met Iris haar biologische familie. Vorige week gingen wij na lange tijd weer langs bij het huis van de familie. Na de dood van beide ouders zijn veel broers en zussen hun eigen weg gegaan. Enkelen wonen nog in het huis en we schrokken van de staat van het huis. Het was klein, vies en het zat vol met gaten. Het was eigenlijk onbewoonbaar. Met financiële hulp van onze familie hebben we een nieuw simpel huis kunnen bouwen. Met meer dan tien man hebben we een hele week gebouwd. Het was zwaar werk want het huis staat erg achteraf en de materialen moesten allemaal over ruim 500 meter naar het huis gedragen worden. Vooral het sjouwen van het zand (2,5 vrachtwagen vol) maakte het werk erg zwaar.  Maar op het eind stond er een mooi huis.  We bidden dat het goed met hen mag gaan.

 

 

Adoptie goedgekeurd door Nederland!

Adoptiepapieren | Familie PijperOp 1 januari van dit jaar zaten wij ‘s morgens om 9.00 uur slaperig op de tricycle op weg naar de boot om naar Manila te gaan. De volgende dag hadden wij een afspraak met de Nederlandse ambassade om onze adoptiepapieren ter beoordeling te brengen. Na een kort maar prettig gesprek, waarin Iris, Matthijs en Jesse toch kans zagen om rennend en gillend duidelijk te laten merken dat zij in de ambassade aanwezig waren, konden wij weer naar huis om te wachten op de beoordeling van het ministerie in Nederland.

Afgelopen woensdag kregen wij bericht dat de adoptie goedgekeurd was en dat Iris de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen! We konden bijna niet geloven dat na al die jaren van moeilijkheden en corruptie de adoptie eindelijk afgerond is. We kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven. Het is zo onwerkelijk, het heeft de laatste jaren ons leven bepaald, we zijn er boos om geweest, we hebben ons machteloos gevoeld en er om gehuild en nu mogen we er om lachen, feestvieren en vooruit kijken naar een nieuw begin. Het antwoord kwam op de dag dat Ellie precies zeven jaar daarvoor naar de Filippijnen vertrok. Het getal zeven staat in de bijbel voor volheid en voltooid zijn.

We zijn na het positieve bericht gelijk weer naar Manila gegaan om Iris haar paspoort aan te vragen. We kunnen het paspoort volgende week verwachten.

We zijn van plan om op korte termijn naar Nederland terug te keren. Als we de tickets geboekt hebben zullen wij dit hier op onze blog laten weten. Stichting Sparrow zal ook na ons vertrek in de Filippijnen blijven bestaan. Hier zullen we ook een andere keer meer over vertellen.

We willen iedereen die met ons heeft meegeleefd rondom de adoptie ontzettend bedanken. De gebeden, kaartjes en mailtjes hebben ons heel erg goed gedaan. We zijn ontzettend dankbaar dat zoveel mensen aan ons dachten en we hopen dat u het nu met ons mee wilt vieren!

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Kerstkaart Familie Pijper

Kerstfair en kerstkaarten

Er zijn nieuwe kerstkaarten ontwikkeld voor Sparrow! Klik op de afbeeldingen hierboven voor een vergroting. De kaarten zijn per stuk te bestellen. Graag willen we Rutger en Greetje de Wolf ontzettend bedanken voor het ontwerpen van de kaarten en het organiseren van deze actie.

Op de website van stichting Sparrow vindt u meer informatie over de kerstkaarten en hoe u deze kunt bestellen.

Tevens willen we u graag uitnodigen voor de kerstfair die op 8 december in Oldekerk gehouden wordt. De opbrengst van de fair gaat naar stichting Sparrow. Komt u ook voor de gezelligheid?!

Kerstfair 2012