De laatste dagen in de Filippijnen

Laatste dagen in de Filippijnen

De laatste dagen in de Filippijnen zijn voor ons aangebroken. Aanstaande zondag vliegen we naar Nederland en maandagochtend 11 februari om 6.55 uur landen we op Schiphol! De kinderen kunnen niet wachten. Elke ochtend is de eerste vraag of we nu naar Nederland gaan. We kijken er allen ontzettend naar uit en we hebben zin om alle vrienden en familie weer te zien.

De eerste dagen zullen we doorbrengen bij Ellie haar ouders in Oldekerk. Daarna weten we het nog niet. We moeten weer helemaal opnieuw beginnen en willen daarom nu alvast aan u vragen om aan ons te denken als u dingen over heeft om een huis mee in te richten.

 

Stichting Sparrow

De laatste paar weken hebben we het druk gehad om hier alles af te sluiten. We zijn ontzettend blij dat stichting Sparrow in de Filippijnen blijft bestaan. Een Amerikaans echtpaar neemt de leiding over van Sparrow in de Filippijnen. Wij zullen ons vanuit Nederland blijven inzetten voor de stichting. We zullen binnenkort op de blog van Sparrow hen en hun kinderen aan u voorstellen.

 

Biologische familie Iris

Af en toe hebben wij contact met Iris haar biologische familie. Vorige week gingen wij na lange tijd weer langs bij het huis van de familie. Na de dood van beide ouders zijn veel broers en zussen hun eigen weg gegaan. Enkelen wonen nog in het huis en we schrokken van de staat van het huis. Het was klein, vies en het zat vol met gaten. Het was eigenlijk onbewoonbaar. Met financiële hulp van onze familie hebben we een nieuw simpel huis kunnen bouwen. Met meer dan tien man hebben we een hele week gebouwd. Het was zwaar werk want het huis staat erg achteraf en de materialen moesten allemaal over ruim 500 meter naar het huis gedragen worden. Vooral het sjouwen van het zand (2,5 vrachtwagen vol) maakte het werk erg zwaar.  Maar op het eind stond er een mooi huis.  We bidden dat het goed met hen mag gaan.

 

 

5 Comments on “De laatste dagen in de Filippijnen

 1. Hallo Ellie en Remco.
  Na vele jaren van spanning en afwachting is het dan eindelijk zover.
  Jullie mogen met het HELE gezin naar Nederland.
  Als jullie dan 10 februari vertrekken, zal dit ook met dubbele gevoelens gaan.
  Wij feliciteren jullie nog met de adoptie van Iris en wij wensen jullie veel geluk in Nederland, samen met de kinderen.
  We hopen dat jullie en de kinderen een goeie reis hebben en ga vooral veel genieten als jullie in Oldekerk zijn.
  Groeten van Hylke en Boukje Agema

 2. Fantastisch, wat heerlijk. Wat zullen de kinderen hun ogen uitkijken, nederlandje is heel wat anders dan op de warme Phillipijnen. Nu is het echt he?
  Hele goede thuiskomst gewenst en we zijn blij voor jullie.

 3. Geweldig voor jullie en welkom terug in het koude kikkerlandje. Hoop de kinderen snel eens te zien. Fijne thuisreis in ieder geval. Liefs en groetjes mij en de Scheffer zonen en niet te vergeten Iris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *