Een maand in de Filippijnen

We zijn een maand in de Filippijnen en er is al heel wat gebeurd! We hebben een mooi huis gevonden (zie foto) in een rustige wijk dichtbij het centrum van de stad. Het is het eerste huis van vier appartementen op een rij, met twee verdiepingen en twee slaapkamers. We huren dit voor 100 euro per maand. We zijn er super blij mee!!! Ook zijn we begonnen met het aanvragen van de pleegzorg voor Irish. Hier moet veel papierwerk voor geregeld worden. We moeten allerlei verklaringen aanvragen en inleveren. Hier zit veel tijd in. Sommige mensen zijn heel vriendelijk en doen er alles aan om ons te helpen, en anderen lijken juist problemen te zoeken. Op dit moment hebben we bijna al de benodigde papieren. We moeten alleen nog een verklaring van goed gedrag vanuit Nederland hebben. En dan zijn we dus weer een stapje dichter bij de pleegzorg.

Irish is zoveel mogelijk bij ons, maar omdat ze nog niet officieel aan ons is toegewezen mag ze nog niet bij ons wonen. We zijn begonnen om haar Nederlands te leren, wat ze ontzettend snel oppikt. Aan het begin zorgde het voor grappig situaties. Als wij iets in het Nederlands zeiden dan zei Irish: No, gevolgd door het Engelse/Tagalog woord. Maar nu zegt ze steeds meer Nederlandse woorden en begrijpt ze een groot deel van wat we tegen haar zeggen. 

LET OP: nu we een eigen huis hebben is ons postadres veranderd. Zie voor het juiste adres links van deze pagina. We willen jullie bedanken voor alle steun en interesse.

2 Comments on “Een maand in de Filippijnen

  1. Hoi. wat een mooi huis!
    en wat fijn dat Irish de nederlandse taal zo snel oppikt.
    nu maar duimen dat de papierwinkel zo snel mogelijk geregeld is, weer een stapje verder.
    liefs, bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *