Ik had het kunnen zijn

 

De afgelopen nachten heb ik slecht geslapen. Met Sparrow hebben we een jongen in het ziekenhuis opgenomen en de hele tijd maalt het in mijn hoofd dat ik die jongen had kunnen zijn. Reynel is 7 jaar oud en weegt maar 6 kilo. Hij is gehandicapt, kan niet praten, lopen, zitten of zelf maar iets beetpakken. Reynel zijn beide ouders zijn overleden en hij wordt nu verzorgd door zijn oudste zus.

Reynel heeft als baby hersenvliesontsteking gehad ten gevolge van tuberculose en omdat zijn familie extreem arm is heeft hij geen medische zorg gekregen. Als hij tijdig voor de tuberculose was behandeld had hij geen hersenvliesontsteking gekregen en was hij nu niet gehandicapt geweest. Het blijft maar door mijn hoofd gaan dat ook ik in armoede geboren had kunnen worden. Hoe had mijn leven er dan uit gezien? Reynel kon niet kiezen waar hij geboren zou worden, maar het heeft wel zijn hele leven bepaald.

Op de website van Sparrow kunt u meer lezen over Reynel en hoe u eventueel kunt helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *