Laatste rechtzaak

Afgelopen donderdag was de tweede hoorzitting. Onze advocaat had ook deze keer weer voor twee hoorzitting in één gevraagd. Hierdoor mochten zowel Ellie en Iris getuigen, als een Filippijnse vriend van ons.

Voordat onze hoorzitting begon was de aanklager naar Iris toegegaan om haar onder meer natuurlijke omstandigheden al vragen te stellen. Iris heeft hier heel goed antwoord op gegeven.

Onze vriend werd veel strenger ondervraagd dan we van tevoren gedacht hadden. Er werd flink doorgevraagd over de interactie tussen Iris en Matthijs en Jesse, en hoe wij als ouders waren naar Iris toe. Natuurlijk kon onze vriend hier goed antwoord op geven en hij was dan ook een positieve getuigenis voor ons.

Tot slot moesten Ellie en Iris samen voorin de rechtbank getuigen. Aan Iris werden geen vragen meer gesteld omdat de aanklager van tevoren al vragen aan haar gesteld had. Ellie kreeg wel nog verschillende vragen.

Op het eind gaf onze advocaat aan dat hij klaar was met de bewijsvoering en de aanklager gaf daarop aan dat zij afzag van verdere hoorzittingen. De rechter vroeg als reactie hierop of zij dat zeker wist. Waarop de aanklager als antwoord gaf dat er bij de rechtbank geen bezwaren waren binnengekomen voor de adoptie en dat beide biologische ouders overleden waren en dat zij hierdoor geen reden zag voor verdere hoorzittingen.

Onze advocaat moet nu nog enkele documenten aanleveren en dan verwachten we eind volgende week een voorlopige uitspraak van de rechter. Vervolgens heeft de rechtbank 15 dagen de tijd om op deze uitspraak terug te komen. Na deze periode wordt de uitspraak definitief.

Daarna volgt er nog een hele reeks van papierwerk bij Filippijnse overheidsinstellingen, waarna we alle papieren naar de Nederlandse ambassade kunnen brengen ter beoordeling. We hopen dat we met hard werken in mei naar de ambassade kunnen gaan.

Om te vieren dat alles zo vlot gegaan is met de hoorzittingen, zijn we met z’n allen bij de Jollibee (de Filippijnse variant van McDonalds) gaan eten.

17 Comments on “Laatste rechtzaak

 1. Dat is zeker een bezoekje aan de Jollibee waard!!! Wauw zeg, lijkt het dan nu echt te gaan gebeuren? Spannende tijd weer! Maar fijn dat alles zo positief lijkt. De aanhouder wint! joehoeoeoeo

  Groeten van martin, minke en de kids

 2. Wat goed nieuws zeg!! Dat was zeker een reden voor een etentje.
  Succes met de verdere afhandeling!

  Groetjes en liefs,
  Roelina

 3. WAUW!!!!
  Wát een nieuws!
  Héél veel succes met hopelijk de echte laatste loodjes in dit proces!
  Liefs, Margriet

 4. Lieve familie.
  Wat fantastisch nieuws! En wat knap van Iris dat ze alle vragen zo goed wist te beantwoorden. We hopen met jullie dat ook het vervolg voorspoedig mag verlopen.
  Veel wijsheid en sterkte toegewenst.
  Lieve groet,
  Riemer en Duifke

 5. Hoi Remco en Ellie (en kids),

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Die traktatie hebben jullie zeker verdiend! En zo knap van Iris dat ze het zo goed wist te beantwoorden. Lijkt me hartstikkallemaale eng … Dat is een dikke vette zegen van boven geweest! (#^_^#) Worden nog een paar spannende dagen, maar ik ben er van overtuigd dat God jullie er een dochter bij heeft gegeven. Gaat helemaal goed komen!

  Grt Cathy

 6. Wat een goed nieuws zeg! Het lijkt er nu toch echt van te gaan komen
  Sterkte met de -hopelijk- laatste loodjes.

  Hartelijke groeten,

  Ab en Gerda.

 7. Hoi fam,

  Super nieuws. Mooi om te lezen. Het is zeker een etentje waard.
  Wisten niet dat er na de zittingen nog zon nasleep achteraan kwam.
  sterkte met alles.

  lieve groet Henk en Binnie
  Harmen
  Grytsje
  Ljibbe

 8. Super hoor! je zou toch zeggen, het moet nu wel gek lopen als niet,………………….
  Hoopvolle berichten om dankbaar voor te zijn.

  Otto en Colinda

 9. Wauw, dat klinkt positief!!! Veel succes nog met de laatste loodjes… Liefs, Marije

 10. Hallo familie:D

  Wat een geweldig nieuws.
  Zijn die hamburgers daar net zo lekker als hier? 😉

  Liefs,

  Tjeerd

 11. Zooo hee, wat een goed nieuws allemaal! Ik hoop en duim voor jullie dat Iris snel jullie ‘officiele’ dochter wordt! Groetjes Karen

  • Afgelopen woensdag kregen we bericht van onze advocaat dat hij hoopt maandag meer te kunnen vertellen. Dus hopelijk maandag meer….

 12. Remco en Ellie.
  Wij hopen en bidden voor een goede afloop en dat de papieren gauw in orde komen.
  Van onze kant heel veel sterkte met jullie adoptie.
  En wat hebben jullie een leuk gezinnetje.
  Hart groeten van Jiesk en Coba Wijnalda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *