Michael krijgt geen salaris

Michael | stichting Sparrow

Deze week kwam Michael bij ons aan de deur. Hij vroeg of wij met hem mee wilden om zijn salaris op te halen. Hij had enkele weken gewerkt bij een kippenboerderij, maar zijn baas weigerde hem zijn salaris te geven.

Michael vertelde dat hij niet tevreden was met zijn werk bij de kippenboerderij en dat hij op de boerderij had aangegeven dat hij wilde stoppen. De mensen bij de kippenboerderij vertelden hem dat de werkelijke baas in een andere provincie woonde en dat hij moest wachten tot de baas langs kwam. Deze baas kwam echter nooit opdagen. Op een gegeven moment is hij weg gegaan maar Michael was boos dat hij nooit een salaris had gekregen.

Dit voorval van Michael is een typisch voorbeeld van hoe mensen misbruik kunnen maken van arme mensen. Arme mensen zijn vaak laag geschoold en weten niet wat hun rechten zijn, weten niet hoe zij hun rechten kunnen opeisen en als zij de moed hebben naar de overheid of politie te stappen wordt hen vaak gerechtigheid geweigerd.

Met Sparrow hebben we ons vanaf het begin ingezet om de positie van armen te versterken en hen recht te verschaffen. We gaan regelmatig met arme mensen bij overheidsinstanties langs. Deze keer zijn we met Michael, een oom van hem en twee medewerkers van Sparrow naar de kippenboerderij gegaan. We hebben een heftige discussie gehad en op een gegeven moment hebben we zelfs gedreigd om aangifte voor slavernij te doen. Na veel gepraat heeft Michael zijn salaris gekregen. Helaas zijn er nog vele andere arme mensen die vandaag de dag in pure slavernij werken. Laten we bidden dat er voor hen gerechtigheid komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *