Moeilijke ochtend

Soms vinden we ons werk moeilijk. Zoals vandaag.

Deze ochtend kwam er een man bij ons aan de deur. Hij vertelde ons dat zijn vrouw in het publieke ziekenhuis ligt. Zij ligt daar met een leverprobleem.  De medicijnen die zij moet slikken kosten per dag meer dan een half maandsalaris voor hem en na drie dagen is het geld op. In het ziekenhuis hadden mensen over Sparrow verteld en daarom is hij naar ons toegekomen.

Na een gesprek blijkt de man uit een ander dorp van ons eiland te komen. Met Sparrow willen we ons focussen op Lazareto. Door op een wijk te focussen hopen we een werkelijk verschil te gaan maken, doordat de hulp die we geven niet uitgesmeerd wordt in een heel groot gebied en daardoor minder effectief wordt. Daar komt bij dat we op dit moment verschillende patiënten in behandeling hebben met ons Medisch Fonds waar we de fondsenwerving nog niet voor rond hebben.

Om deze twee redenen hebben we nee tegen deze man moeten zeggen. Dit zijn moeilijke momenten voor ons. Je zou graag iedereen willen helpen. De armoede om ons heen is soms erg schrijnend. Juist om deze reden is het belangrijk dat we ons werk met de stichting duidelijk afbakenen door grenzen te stellen.

We hebben met de man gebeden en voor hem de medicijnen voor deze dag gekocht. Hij was hier erg blij mee, maar voor ons voelde het als half werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *