Familie Pijper

(Remco en Ellie wonen sinds 2013 weer met hun kinderen in Nederland. Persoonlijke ondersteuning is niet meer nodig. Stichting Sparrow is nog steeds actief op de Filippijnen) 

Wij zijn Remco en Ellie Pijper en we wonen met onze drie kinderen Iris, Matthijs en Jesse in de Filippijnen.

Remco heeft Biologie gestudeerd aan de Wageningen Universiteit, waar hij afgestudeerd is op de rol van tropische bossen bij armoedebestrijding. In Nederland was hij werkzaam als lobbyist voor duurzame voedselproductie voor een Nederlandse NGO en eindverantwoordelijk voor de lobby naar het Nederlands en Europees Parlement.

Ellie is een afgestudeerd verpleegkundige en heeft zowel in Suriname als in de Filippijnen gewerkt. Voor haar trouwen met Remco was zij Nursery Supervisor in een Filippijns kindertehuis voor ondervoede kinderen.

In maart 2008 zijn we getrouwd en zijn we samen in de Filippijnen gaan wonen. Matthijs en Jesse zijn beiden in de Filippijnen geboren. Iris is ons Filippijnse pleegkind. Zij is in de zorg van Ellie gekomen toen zij vier maanden oud was. Op dit moment zijn we in het proces om haar te adopteren. Helaas is dit een langdurig proces en hebben we al verschillende teleurstellingen moeten verwerken.

Begin 2009 hebben we stichting Sparrow opgericht om mensen over God te vertellen, maar ook om Zijn liefde te laten zien met daden. Met Sparrow werken we in Lazareto, één van de armste wijken van Calapan. De meeste mensen in Lazareto leven van de visvangst. Het gemiddelde daginkomen van een visser in Lazareto ligt rond de €1,50. Vaak heeft de vrouw een bijbaantje als wasvrouw wat het totaal van het gezinsinkomen op €2,50 brengt. Een gezin in Lazareto bestaat gemiddeld uit 9 personen. Per dag hebben zij dus gemiddeld €0,28 per persoon te besteden. Dit ligt ver onder de armoedegrens.

We werken voor Sparrow op vrijwillige basis en krijgen geen salaris uitgekeerd. Voor ons levensonderhoud zijn we volledig afhankelijk van giften. Dit is soms moeilijk omdat we echt van maand tot maand leven. We weten nooit hoeveel er de volgende maand binnenkomt. Toch zijn we God erg dankbaar dat Hij het mogelijk heeft gemaakt dat we hier al een lange tijd mogen wonen en werken.

Op deze blog houden we u graag op de hoogte van ons leven in de Filippijnen. Als u automatisch een e-mail wilt ontvangen bij de plaatsing van een nieuw bericht, meld u dan aan via ‘inschrijven’ in de rechterkolom van onze blog.