Raichelle in het ziekenhuis

Raichelle met haar knuffelaap die zij gekregen heeft van Sparrow

Afgelopen donderdag is Raichelle (Rachel in de Twitterberichten) opgenomen in het ziekenhuis. Raichelle is vier jaar oud. Zij had koorts en klaagde veel over buikpijn. De ouders van Raichelle hadden haar om die reden naar de Medical Outreach van Sparrow gebracht. De dokter had medicijnen gegeven maar deze sloegen niet aan. Deze week werd de koorts erger en Raichelle kon alleen maar huilen van de buikpijn of ze was stil en afwezig. Dit was voor Sparrow reden om haar naar het ziekenhuis te brengen.

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Raichelle ontzettend veel wormen in haar buik had. Waarschijnlijk heeft zij deze gekregen door de slechte hygiënische omstandigheden in Lazareto. Afgelopen maandag mocht Raichelle weer naar huis, maar zij moet nog wel vijf maanden medicijnen slikken. Gelukkig voelt ze zich al een stuk beter.

De medische kosten voor de ziekenhuisopname en het verstrekken van de medicijnen voor vijf maanden bedragen 200 euro. Het zou geweldig zijn als u zou willen bijdragen aan deze kosten, zodat we Raichelle de volledige medische behandeling kunnen geven die ze nodig heeft. U kunt uw eventuele gift overmaken op bankrekeningnummer 1114.80.035 t.n.v. Stichting Sparrow te Oldekerk o.v.v. Medisch Fonds. Het is ook mogelijk om online te doneren.

Bij deze wil ik ook de mensen bedanken die het Medisch Fonds van Sparrow ondersteunen. Zonder deze steun kan Sparrow niet de hulp bieden die zij nu biedt en blijft voor vele mensen in Lazareto medische zorg onbereikbaar. Het blijft moeilijk om in een geschreven stukje de nood en de dankbaarheid van de mensen in Lazareto over te brengen, maar misschien zeggen de woorden van de vader van Raichelle genoeg die hij sprak met tranen in zijn ogen na de ziekenhuisopname van zijn dochter: “Ik zal nooit in mijn leven vergeten wat jullie voor mijn familie gedaan hebben. Dank jullie wel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *