Update adoptie

Eindelijk zit er weer beweging in de adoptiezaak van Iris. Nadat onze advocaat overleden was, lag onze adoptiezaak een beetje stil. Wij hadden twee andere advocaten gevraagd om onze zaak op te pakken. Zij hadden het beste met ons voor, alleen bleek al snel dat zij geen ervaring met adoptiezaken hadden en dus helemaal geen ervaring met adoptiezaken met buitenlanders. Met de hulp van Filippijnse vrienden hebben we nu een advocaat gevonden die hier meer ervaring in heeft.

Deze week is de adoptie officieel aangevraagd bij de rechtbank. Als het goed is zal de rechtbank binnenkort een maatschappelijk medewerker naar ons sturen om gezinsonderzoek te doen, waarna er ten minste vijf rechtszittingen zullen plaatsvinden. Normaal duurt dit hele proces ongeveer een jaar. Onze advocaat heeft bij de rechtbank gevraagd of de rechtszittingen snel achter elkaar gepland kunnen worden omdat een snelle uitspraak in het belang is van Iris. Dit wordt ondersteund door een psychologisch rapport waarin de psycholoog stelt dat er geen betere optie voor Iris is dan dat zij door ons geadopteerd wordt, gezien zij nu bijna zes jaar bij ons woont.

We hopen dat het de advocaat lukt om een sneller proces te krijgen. We merken dat de hele zaak veel impact heeft op ons als gezin en veel stress oplevert. Iris hoort bij ons gezin, maar doordat de adoptie nog niet erkend is worden wij wel belemmerd in sommige dingen. We vinden het heel moeilijk dat we nog niet als gezin naar Nederland kunnen reizen. We vinden het moeilijk dat onze familieleden onze kinderen niet kunnen zien opgroeien. Remco zijn zus heeft bijvoorbeeld nog nooit Iris, Matthijs of Jesse in het echt gezien.  En zo zijn er natuurlijk meer dingen. We hopen dat het snel mag gaan maar we durven er niet op te rekenen. We geloven dat God ons bijstaat in deze zaak en daarom vertrouwen wij erop dat het uiteindelijk goed zal komen.

One Comment on “Update adoptie

 1. Hee Remco, Ellie, Iris, Mattijs en jesse .
  Heb een paar nieuwsbrieven gemist. Mamma heeft deze doorgestuurd.
  Hoop inderdaad dat het allemaal in een snel tempo mag gaan.
  We kunnen ons voorstellen dat het impact heeft op jullie gezin.
  We wensen jullie hier veel kracht en sterkte toe.

  Groetjes Henk en Binnie.
  Harmen
  Grytsje
  ljibbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *