Vleermuizen

Eind vorig jaar viel er in huis een vleermuis op Remco zijn hoofd. Dit was het begin van een paar onrustige maanden.

Nadat de vleermuis op Remco zijn hoofd was gekomen zijn we gelijk naar het ziekenhuis gegaan voor een anti-rabiës vaccinatie. Er was geen vaccinatie beschikbaar voor mensen maar wel voor paarden. Het resultaat was dat Remco een overreactie op het vaccin heeft gekregen en zich enkele weken niet lekker heeft gevoeld.

Enkele dagen na het vleermuizen-incident overleed onze kat. Hij had last van stuiptrekkingen en er kwam veel schuim uit zijn mond. Dit lijkt erg veel op rabiës. Iris en vooral Matthijs  hadden verschillende krabben van de poes omdat ze vaak met hem speelden. Dit was voor ons aanleiding om gelijk naar Manila te reizen om daar de menselijke variant van het vaccin te halen.

Rondom ons huis vliegen altijd veel vleermuizen en we wisten dat er ook wel een paar op onze zolder woonden. Het leek ons verstandig om deze vleermuizen op onze zolder weg te laten halen. Uit onderzoek van de ongediertebestrijding bleek dat er wel honderden vleermuizen bij ons op zolder woonden en het laten weghalen ging dus ook enkele weken duren.

De mensen van de ongediertebestrijding hebben alle vleermuizen weggejaagd en de laatsten hebben ze gevangen. Daarna hebben ze alle gaten dichtgemaakt en een helder licht op zolder geplaatst waardoor de vleermuizen het niet fijn vinden om daar te verblijven. Ook hebben ze alles gereinigd. Al met al heeft het meer dan twee maanden geduurd, maar vorige week zijn alle werkzaamheden beëindigd en kunnen we eindelijk weer rustig slapen.

 

Werkzaamheden

Gevangen vleermuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *